Maatschappelijk!

Doordat teams in kleinere groepen zijn opgedeeld, ontstaan er sportteams van kinderen met dezelfde gedachten en/of gedrag.
Hierdoor hebben kinderen een plek waar ze elkaar kunnen motiveren en gewoon zichzelf mogen zijn!

Competitief!

Een schietsport, die gebaseerd is op diverse computergames.
Een sport die meer vraag van de deelnemer zowel mentaal als fysiek. Oplossend denken en handelen, doorzetten, saamhorigheid en uiteraard plezier maken is bij ons erg belangrijk.


RLG Nederland oorsprong

Sebastiaan Thie is in 2017 gestart met de eerste opzet van RLG en in oktober 2018 is RLG Emmeloord ontstaan. Inmiddels is tweede  locatie in Lelystad van start gegaan.


Wat is Real Life Gaming?

RLG is een schietsport, die gebaseerd is op diverse computergames waarbij iedere game weer wordt vertaalt in een wedstrijdvorm.
Een sport die meer vraag van de deelnemer zowel mentaal als fysiek. Oplossend denken en handelen, doorzetten, saamhorigheid en uiteraard plezier maken is bij ons erg belangrijk. De huidige games die onze kinderen spelen vragen ook dezelfde eigenschappen. Dit zijn aspecten die de nieuwe generatie zoekt; meer uitdaging dan alleen over een veld rennen en een bal weg trappen.


Lichaam & Geest

Buiten dat ze lekker sporten en bewegen, met hetgeen wat ze spannend vinden, leren kinderen ook samenwerken en nieuwe vaardigheden.

Kinderen zijn meer gefocust en leren hun concentratie vast te houden voor langer tijd. Daarnaast moeten ze opdrachten plannen en onthouden. Hierdoor worden de kinderen getraind om informatie snel en doelmatig te verwerken.

Verder leren kinderen hoe ze communiceren door middel van heldere en directe boodschappen maar ook simpele handgebaren. Ook hoe ze feedback kunnen geven en omgaan met kritiek wordt ze aangeleerd.

RLG is niet zomaar een sport. RLG is een sport waarbij elke zintuig wordt uitgedaagd en het uiterste van je vraagt.