Wedstrijdvormen

Bij RLG worden verschillende soorten wedstrijdvormen gespeeld. Hieronder vindt u een overzicht van deze wedstrijdvormen.


Team Deathmatch

De oude vertrouwde Team Deathmatch. Wie Team Deathmatch niet kent, de naam verraad het al. Neem het als team op tegen een ander team. Het team dat als laatste overeind staat wint!


Flag Hunt

Flag hunt wordt gespeeld door twee teams met beide 10 vlaggen. Hierbij is het de bedoeling om alle vlaggen van de tegenstanders naar de verzamelpunt te brengen en daar 5 minuten lang weten te verdedigen. De eerste team die alle vlaggen weet te verzamelen en succesvol weet te verdedigen wint. Een team kan ook winnen door de meeste vlaggen (elke vlag is 2 punten) van de tegenstander in bezit te hebben aan het einde van de ronde.

De teamvlag van de tegenstander mag je houden als troffee!


Clear-Out

Clear-out is een game mode die draait om snelheid, accuratie en omgaan met verandering. In clear-out bestaan er drie uitvoeringen; Team, duo en individueel. De tegenstanders bestaan uit targets. Bij Clear-Out Team staan er targets binnen en buiten. Bij individueel staat er alleen targets binnen. In beide versies moet er een bom onschadelijk worden gemaakt. Bij clear-out krijgt een team maximaal aantal munitie, aantal targets en plus 25 extra (verdeling van bb’s is aan het team zelf)

Teamwork, discipline en zelfvertrouwen zijn een vereiste bij clear-out!


Clearpoint

Clear-point (CP) is een wedstrijdvorm waarbij het twee teams strijden om een ‘clear-point’. Hierbij worden er 10 CP’s door de scheidsrechter omgeroepen die elk 2 minuten duren. Elk team heeft 5 spelers met ieder een specifieke rol;

 • Objective player
  • Objective player moet in de clear-point staan om de puntentelling te laten beginnen.
  • Zonder een objective player kan een team geen punten scoren.
 • Anchor player
  • Een anchor player is een ‘mobiele respawn’. Teamgenoten kunnen respawnen bij een anchor mits deze bij mobiele respawn punt staat (aangegeven als M1 en M2 op de clear-point kaart). Hierdoor hoeven spelers niet helemaal terug te lopen naar de spawnpoint.
 • Slayers
  • Een team heeft 3 slayers. Deze zorgen ervoor dat het vijandelijke team niet in de buurt van de clear-point komen of zorgen ervoor dat de clear-point veilig is voor de objective player.

Een snelle, actieve game waar geen enkel potje hetzelfde is!


Paratroopers

Spelers worden aan de start van de game geblinddoekt op een van de posities gebracht zoals op de kaart vermeld staat (L1 t/m L5). Ieder teamlid heeft twee battleteam spelers tegenover zich (dus 5 teamspelers tegen 10 battleteam spelers). Paratroopers moeten in 1,5 uur tijd proberen om de missies te voltooien en te ontsnappen. Lukt het u  en uw team om de missie te succesvol af te ronden?


The Mission

The Mission is een op een verhaal gebaseerde wedstrijd. De tegenpartij is een battleteam wat bestaat uit acteurs. Spelers komen patrouilles, camflaps, doortraps en deurcodes tegen. The Mission is een game variant die vraagt om rust, discipline, logica en aanpassingsvermogen.

Alleen door samen te werken als commando's komt u hier levend uit!

The Mission (kaart 2)

The Mission (kaart 3)