RLG support.

Het RLG support programma. Is er voor de jeugd die even vast loopt in het onderwijs, thuis of in de maatschappij

 

Het programma is er voor scholen regulier en of speciaal onderwijs. Die leerlingen hebben die even tijdelijk of langer extra ondersteuning nodig hebben of die op dat moment door gedrag in de problemen komen, door een heftige beleving zich even anders gedragen waar door ze op school niet handelbaar zijn. 

 

RLG support is ook direct toegankelijk voor ouders die het gevoel hebben dat ze vast lopen in de wereld van de regels en het gevoel hebben dat ze worden tegen gewerkt.  

 

Het hoofd doel van RLG Support is om thuiszitters te voorkomen, een stabiele uitdagende leeromgeving te bieden, anders dan ik de klas.   Door dat RLG support niet op school plaats vind. Is met een samenwerking tussen de onderwijs instelling en RLG support  direct de druk uit de klas of school.   

 

Afhankelijk van de afspraken met de onderwijs instelling en of ouder. Kan RLG de lesstof blijven bieden die op de onderwijs instelling word gegeven alleen dan met veel meer bewegingsruimte voor de leerling. 

( de onderwijs instelling stuurt wekelijks de lesstof van de komende week door en RLG gebruik die lesstof om een gepast leer programma te maken zodat de leerling de lesstof eigen word).

 

Ook kan er door de onderwijs instelling/ouder gekozen worden om een time out week te doen. Waar we dan met de leerling ander activiteiten gaan doen die aansluit bij de beleving wereld. Nieuwe vaardigheden leren  Zoals: bosmaaien, bestrating aanleggen, houtbewerking maar ook gewoon even lekker sporten met onze RLG sport afdeling valt allemaal binnen de mogelijkheden.  (op maat gemaakt voor de leerling)

 

RLG support is er wanneer het nodig is, vanuit support is het altijd de doelstelling dat de leerling zo snel mogelijk weer plaats kan nemen in het reguliere of bijzondere onderwijs.  lukt dat niet dan zal RLG ook voor langere periode een plek geven aan de jeugd die dat nodig heeft. 

 

Leerlingen die ondersteuning hebben van jeugd zorg of  hulp organisatie, kunnen deze sessies ook houden op het RLG support dag dat hun cliënt er is.  Als kind op zijn gemak is gaat praten makkelijker en kan er betere zorg geboden worden.   RLG support medewerkers zien het kind geregeld in een ander setting een in zicht die de hulp verlener kan helpen met een nieuwe of ander aanpak van wat nodig is voor hun cliënt. 

 

 

Mocht uw kind al vrijstelling van onderwijs hebben gekregen of is er een verwijderingen procedure opgestart door school.   (neem gerust contact op).  Misschien dat wij u nog een oplossing kunnen bieden.